Antalya İli’ne bağlı Serik İlçesi’nin bugünkü Kozan Köyü’nün 1 km doğusunda ve Bodrumkaya adıyla bilinen bir tepenin güney ve batı yamacında, yaklaşık 650 m. yükseklikte bulunmaktadır. Günümüzde “Bodrumkaya” olarak bilinmektedir. Antalya’nın 75 km. kuzeydoğusundaki konumundan dolayı her ne kadar Pamphylia’ya dahil edilmesi düşünülse de, antik kaynaklarda Pisidia’ya ait bir kent olduğu kesindir. Strabon’da Pednelissos, bir Pisidia kenti olarak Sagalassos ve Adada arasında yer almaktadır.
Bununla ilgili olarak ayrıca, Aspendos’un yukarı tarafında olduğundan bahsetmektedir. Ptolemaios, Pednelissos’u Pamphylia’nın Pisidia kentleri arasında saymaktadır. Bizanslı Stephanos ise kentin bir Pisidia kenti olduğunu belirtmektedir. Pamphylia II’nin piskoposluk merkezi olarak Notitia Episcopatum’da M.S. 12. yüzyıla kadar yer almaktadır. Bir yazıtın belgelediğine göre, Galatia’dan gelen Kelt göçmenler tarafından yerleşim görmüştür ve kendilerini Galatia Kenti olarak tanımlamaktadırlar. Pednelissos Antik Kenti, tarihte adını en çok M.Ö. 218 yılında komşusu Selgelilerle yaptığı savaş ile duyurmuştur ve Selge’nin bu saldırısı Seleukos komutanı Garsyeris’in yardımıyla püskürtülmüştür.
Roma İmparatorluğu çağında İmparator Traianus’tan başlayarak Gallienus’a kadar basımına devam edilmiş olan kent sikkeleri vardır. Augustus döneminde Pisidia, yeni kurulan Galatia eyaletine dahil olmuş, M.S. 117-138 Hadrian döneminde, Lykia- Pamphylia eyaletinin Roma senatosuna geçmesiyle, Pisidia’da senato yönetimine girmiştir. Bu dönemde Bodrumkaya’da Hadrian imparatorluk kültüyle ve Zeus’un yerel rahibi olması özellikleriyle ilgili olarak yapılmış bir altarın varlığı şehirde bulunan yazıtlardan bilinmektedir. M.S. 3. yüzyılda Diokletian döneminde Pisidia ilk kez bir eyalet haline gelir. M.S. 4. yy.ın sonunda, Roma imparatorluğunun ikiye ayrılmasından sonra Pisidia Bizans döneminde de yerleşimlere sahne olurken, Hıristiyanlık döneminde Pednelissos’un kilise kayıtları içerisinde adının geçtiği bilinmektedir.