Caminin son hali 17-18.yy özelliği göstermektedir. Doğu cephede yeni yapılmış şadırvanı vardır. Camii kareye yakın dikdörtgen planlıdır. Merkezi kubbeli ile örtülüdür. Kuzeyde 3 kubbeli son cemaat yeri bulunmaktadır. Kuzeybatı köşede beden duvarlarına bitişik, 1 m yüksekliğinde kare bir subasman üzerinde yükselen 6 kenarlı kaide yer alır. Kaide cepheleri sivri kemerli 6 sağır niş ile hareketlendirilmiştir. İnce bir bilezik sonrasında silindirik gövde bulunur. Yine ince bir bilezik ile şerefe, petek ve külaha geçilmektedir. Minare yakın zamanda onarım geçirmiştir. Caminin güneybatı köşesi yol yüzünden pahlanmıştır. Batı- kuzey ve doğu cephelerde orta aks üzerinde giriş kapıları bulunmaktadır.

Doğu cephede üstte yuvarlak kemerli 3, altta sivri kemerli, alınlıklı 2 pencere bulunur. Kuzeyde yine aynı şekilde pencereler düzenlenmiş fakat alt iki pencerelerin alınlıklarının içi mavi-beyaz grubu 17-18.yy bitkisel süslemeli, dua yazılı çini panolar ile doldurulmuştur. Kapının iki yanında birer mihrabiye yer almaktadır. Batı cephe düzenlemesi doğunun aynıdır. Güney cephe ise üç kat halinde şekillendirilmiş orta aksta kasnağa kadar yükselen duvar kütlesi 5 tane sivri kemerli pencere ile hareketlendirilmiş, bunların altında 2 adet sivri kemerli alınlıklı pencere, iki yanda ise üstlerde küçük sivri kemerli, altlarda büyük sivri kemerli alınlıklı pencere bulunmaktadır.

Caminin üst örtüsü kasnak üzerinde kubbe ve yanlarda kubbeyi destekleyen 4 yarım kubbe şeklindedir. Harimde kuzeyde içerden pandantif üzerine oturan üç kubbeli soncemaat yerini hatırlatan bölüm vardır. Bunun üstü kadınlar mahfili olarak değerlendirilmiştir. Ortadaki büyük kubbeyi altı fil ayak taşımaktadır. Zarif, mermerden mihrap ve minberi bulunmaktadır. İçte de pencere alınlıklarında çini panolar yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir